Sayfalar

7 Kasım 2008 Cuma

Workset Hazırlanması

WORKSETS

1- Öncelikle çalşılacak Revit dosyasında File>Workset yapıyoruz. Workset diyaloğunda New ile tasarım yapacağımız çalışma alanlarını oluşturuyoruz. Örneğin; dış duvar, iç duvar veya mobilya gibi. Böylece biri taşıyıcı sistemi yaparken bir diğeri de iç mekan tasarımını aynı anda gerçekleştirebilecek.



2-İkinci adımda ise tanımladığımız worksetleri proje elemanlarına atayacağız. Bunun için çizmiş olduğumuz herhangi bir elemanı örneğin iç duvarları seçip Element Properties’inden Identity Data’nın altındaki Workset kısmından Workset 1’i İç duvarlar olarak değiştireceğiz.


3- Bütün worksetlerimizi tamaladıkdan sonra bu dosyayı Save as ile kaydedeceğiz. Kaydederken Options altında Worksharing menüsünde Make this a central file after save ve compact file işaretli olmasına dikkat ediniz. Şimdi diğer kullanıcaların çizim üzerinde çalışabilmesi için, File>Worksets i seçip ve Ctrl-a ile hepsini seçip non-editable yapıyoruz ve dosyayı kapatıyoruz.

4- Şimdi ana dosyamız hazır. Sırada bu dosya üzerinden çalışacak kişilerin yapması gerekenden bahsedeceğiz. Dosyayı kaydettiğimiz yerden bulup açıyoruz. Açarken Open tab’ın yanında Specify özelliğinin seçili olmasına dikkat ediniz.


4-Açılan dosyamızı farklı bir isimle kaydediyoruz. Kayıt ederken Make this central file after save in işaretli olmamasına dikkat ediniz. Böylece kendi çalışacağımız dosyamızı hazırlamış oluyoruz.

5-Şimdi ise çalışacağımız workseti ayarlamak için açık olan dosyamızda File>Worksets i seçiyoruz. Karşımıza çıkan Worksets penceresinde kendi çalışmak istediğimiz workseti belirliyoruz. Bunu için çalışacağınız workseti seçip Editable kısmını Yes olarak değiştirmeniz yeterli.


6-Artık seçilen workset üzerinden sadece çalışması gereken kişi çalışacak ve Save to central yaptığı zaman bütün değişiklikler ana dosyaya kaydedilecek. Böylelikle projenin diğer alanlarıyla uğraşanlar file menüsünden Reloaded Latest yaptığı zaman bütün değişiklikler kendi ekranında görebilecek.


Bunları yapın:

· Sık sık save to central yapın.
· Save to central yaptığınız zaman objeleri başkasına bırakın.
· Bilgisayar performansınızı arttırmak için workset ler yaratın.
· Takım çalışmasına olanak sağlamak için workset ler yaratın.
· Sadece üzerinde çalışmanız gereken objeleri ödünç alın.
· Dosyanın adını içinde merkez kelimesi geçecek şekilde düzenleyin ki nasıl bir dosya olduğu açıkça anlaşılsın.
· Merkez dosyanın nerede konumlanacağına karar verin ve gerekmedikçe yerini değiştirmeyin. Eğer yerinin değişmesi çok gerekiyorsa yeniden merkez dosyası olarak tanımlayın.
· Revit in UNC (Uniform Naming Convention) kullandığını anlayın. Dosyanın yerini bulmak için sunucu adlarını kullanır; sürücü harlerini değil.

Bunları yapmayın:

· Central File direk olarak açmayın veya çalışmayın
· AUTOCAD’deki layer gibi düşünüp düzinelerce workset yartamayın
· Sizin çalıştığınız Aktif Workseti unutmayınız.
· Düzenli olarak bütün worksetlerinizi gözden geçirmeyi unutmayınız.
· Central File’ın yerini veya ismini değiştirmeyiniz
· Çalışmanız bittiğinizde herşeyden vazgeçmeyi( Relinquish) unutmayınız.
· Çalışmanız bittiğinizde “Saving to Central” ile Local File kaydetmeyi unutmayınız.
Alıntıdır...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ümit Abi teşekkürler...